luni, 9 mai 2011

Aplicaţiile hipnozei

Care sunt problemele care pot fi rezolvate cu ajutorul hipnozei?

Exista o gamă largă de aplicaţii care se înscriu în 2 mari categorii :

  1. Aplicaţii medicale

  2. Aplicaţii non-medicale

1. Aplicaţiile medicale sunt cele care presupun intervenţia unui medic specialist care diagnostichează şi prescrie un tratament pentru a vindeca o afecţiune fizică sau psihică.

Practic, o problemă diagnosticabilă medical se înscrie în această categorie : aproape orice afecţiune de origine psihogenă (generată de către minte), începând cu o simplă gastrită produsă din cauza stresului până la cele mai cumplite boli autoimune, auto distructive ca şi cancerul.

Chiar şi cancerul poate fi tratat cu ajutorul hipnozei?

Răspunsul este afirmativ. Care sunt dovezile ? Cine poate dovedi acest lucru ?

În sprijinul acestei afirmaţii stau sute de cazuri ale unor pacienţi suferinzi de cancer care au reuşit să treacă cu succes peste această maladie neiertătoare cu ajutorul hipnozei, sub îndrumarea lui Steve Parkhill.

Probabil unul dintre cei mai buni hipnotisti din lume (deşi aproape necunoscut), Steve a lucrat în special cu bolnavii de cancer aflaţi în faza terminală, cu acei oameni cărora medicina tradiţională nu le-a dat nicio şansă de supravieţuire.

Oamenii trimişi să moară acasă de către medici au reuşit să se vindece complet cu ajutorul tehnicilor hipnotice folosite de Steve, aceleaşi tehnici pe care vi le-am prezentat în capitolele anterioare.

Rata de succes pentru clienţii lui Steve depăşeşte 80 %. Iar atunci când medicina tradiţională prognostichează 0 % şanse de vindecare, se pare totuşi că hipnoza funcţionează foarte bine în acest caz, nu-i asa? Puteţi urmări un fragment dintr-o emisiune cu Steve:

 

Steve Parkhill a prezentat concluziile muncii sale în tratarea cancerului cu ajutorul hipnozei în lucrarea „Answer Cancer – The Healing of a Nation”, o carte extraordinară ce explica atât condiţiile de apariţie ale cancerului dar şi metodele folosite pentru a vindeca complet persoanele aflate în suferinţă.

Dacă hipnoza poate fi folosita cu succes împotriva cancerului atunci înseamnă că poate fi folosită cu succes şi pentru alte afecţiuni medicale, iar practica a dovedit acest lucru în sute de mii de cazuri de boli cu origine psihogenă: astm bronhic, aproape orice tip de alergie, problemele tubului digestiv (gastrită, ulcerul gastric, simptomul colonului iritabil), o mare parte din boli de piele având cauze medicale necunoscute (psoriazis, eczema, vitiligo), boala lui Crohn, fibromialgia, impotenţa şi frigiditatea psihogenă, hipertensiunea arterială, diabetul..... şi lista poate continua...

Un aspect foarte interesat îl reprezintă aplicaţiile medicale ce presupun modelarea corpului cu ajutorul minţii : încă din anii '70 medicii au demonstrat prin studii practice posibilitatea de a modifica forma şi mărimea sânilor cu ajutorului hipnozei.

Rezultatele obţinute au fost publicate în lucrări şi rapoarte medicale (scrise de mai mulţi medici ce au lucrat independent) care atestă rezultate pozitive în acest sens.

Una dintre aplicaţiile hipnotice cel mai des folosite şi apreciate atât de pacienţi cât şi de medicii practicanţi este anestezia hipnotică, aplicaţie despre care vom discuta pe larg în capitolul următor.

O alta categorie sunt afecţiuni psihologice, în general probleme emoţionale cronice şi dificil de tratat (chiar şi cu medicaţie): fobia, anxietatea cronică, depresia cronică, etc.

2.Aplicaţiile non-medicale sunt acele aplicaţii care nu necesită intervenţia unui medic specialist : sunt problemele obişnuite ale oamenilor obişnuiţi

În aceasta categorii se înscriu probleme cu ar fi: renunţarea la fumat, slăbitul, îmbunătăţirea atenţiei şi a concentraţiei, îmbunatăţirea respectului şi a imaginii personale, deprinderea abilităţii de a vorbi în public, îmbunătăţirea performanţelor intelectuale şi fizice.

Tot în categoria aplicaţiilor non-medicale intra şi cele recreaţionale : hipnoza pentru relaxare, hipnoza de divertisment (spectacolele de hipnoză), găsirea obiectelor pierdute şi, bineînţeles aplicaţii metafizice pentru cei interesaţi de „cunoaşterea neconvenţională”: regresie în vieţi anterioare, obţinerea unor stări înalte de conştiinţă, experienţe extracorporale..... şi lista poate continua.

De asemenea, experienţele hipnotice pot fi asistate de către un operator (hipnotistul) care ghidează o persoană sau pot fi neasistate în cazul folosirii autohipnozei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu