luni, 30 aprilie 2012

Cum am renunţat la fumat folosind hipnoza (fără să ştiu nimic despre asta)

Uneori este necesar să dai cu capul de pragul de sus...

Există o vorbă înţeleaptă din popor: „Nevoia este cel mai bun profesor”. La începutul anului 2005 aveam o mare problemă în viaţa mea: fumam deja de 8 ani şi ajunsesem la 1 pachet pe zi.
Ştim cu toţii legendele unor „unchi” sau „bunici” de invidiat care au fumat toată viaţa cel puţin un pachet pe zi şi au ajuns la 90 de ani sănătoşi-tun. Din nefericire, n-a fost cazul meu: la 26 de ani simţeam foarte clar că, dacă nu renunţ la fumat, nu voi mai ajunge să „prind” 30 de ani. Nu aveam pur şi simplu structura fizică de a trai stilul de viaţă al unui fumător.... însă doream să trăiesc, deşi simţeam exact contrariul în fiecare dimineaţă când mă sufocam din cauza fumatului!

Am descoperit de unul singur „Legea Suferinţei”

În urma cu mai mult de un secol, părintele psihologiei moderne, William James spunea:  “Toate fiinţele umane au tendinţa de a rezista în faţa schimbării.... până atunci când sunt pregătite să facă acea schimbare!”


Ce spune “Legea Suferinţei” (sau a frustrării)?
“Un om este pregătit să se schimbe atunci când simte că a suferit destul, atunci când simte că va face tot ceea ce îi stă în putinţă pentru a se schimba şi pentru a nu mai suferi”.

Legea Suferinţei mi-a arătat că eram într-adevăr pregătit să fac această schimbare: recunosc că îmi era frică de ceea ce se putea întâmpla cu mine, infinit mai mult decât îmi doream să fumez!
Nu ştiam însă ce aveam de făcut ca să pot renunţa la ţigări, dar ştiam că o voi face. Rapid!

Atunci când eşti pregătit vei face schimbarea pe care o dorești!

În cazul meu, succesul a venit prin autosugestie: "Ceea ce mintea se așteaptă, va pune în aplicare!"

Chiar dacă nu am știut cum se va întâmpla, am avut certudinea că voi obține transformarea dorită: să devin și să rămân pentru totdeauna nefumător!

Într-o seară… venisem acasă după ce fumasem deja un pachet în timpul zilei și tocmai îmi luasem unul nou. Și mi-a venit o idee interesată: să fie acesta ultimul pachet de țigări pe care îl voi fuma vreodată. Ultimul pachet care conținea, desigur și ULTIMA ȚIGARĂ!

Probabil că mulți alți fumători au avut o astfel de idee însă puţini au și reușit să devină nefumători… peste noapte!

Eu însă am reușit, însă la acel moment habar nu aveam care a fost rețeta succesului!

Nici în ziua următoare nu am mai fumat…un lucru destul de curios. Însă în următoarea seară eram deja cu prietenii mei într-un bar: toţi fumători. Eu nu aveam ţigări. Asta nu era o problemă – aș fi avut de unde împrumuta…


Au râs cu toţii când le-am spus că m-am lăsat de ţigări.... dar au rămas cu gura căscată după ce au realizat că vorbeam serios!

N-am fumat nicio ţigară în seara respectivă – stând alături de prietenii mei care pufăiau miraţi. Şi nici nu eram supărat sau nervos mestecând „cu disperare” guma cu nicotină sau bomboane mentolate. Eram acelaşi om – dar era totuşi ceva schimbat la mine: eram în sfârşit NEFUMATOR!
Evident, prima lor întrebare a fost :
„Eşti cumva bolnav?”.
„Nu”, le-am răspuns eu. „M-am lăsat de fumat”
„Ha, ha, ha!”.
„Chiar eşti bolnav!”
„Ok. Whatever....”

Au trecut de-atunci mai mult de 7 ani....şi n-am privit niciun moment înapoi către vremurile în care obişnuiam să fumez...

Cum am descoperit hipnoza?

Odată devenit nefumător, mi-am văzut de treabă şi am dat repede uitării această ispravă. Însă la sfârşitul lui 2008 mi-am reamintit întreaga poveste şi în acel moment mi-a venit atunci o idee năstruşnică:

„Dacă eu am reuşit să devin nefumător într-o zi, de ce nu i-aş ajuta şi pe alţii să facă acelaşi lucru?”

Corect! Dar pentru asta trebuia să înţeleg ce anume am făcut atunci astfel încât să devin eu însumi nefumător…

Am rememorat toate detaliile acelei ultime seri în care am devenit nefumător și….. NIMIC!

Tot nu mi-am dat seama ce am făcut că să devin peste noapte nefumător. Cu excepția unui singur lucru: că eu am făcut acea schimbare.

„Secretul schimbării” nu se află în exterior – se află chiar în mine!

Fumătorul fumează – Nefumătorul...nu fumează!

Fumatul este doar un comportament – însă cel ce fumează se numeşte fumător, fie că are o ţigară în gură sau nu. Toată lumea încearcă să renunţe la fumat luând în calcul o schimbare de comportament. Eu însă am reuşit, (fără să-mi dau seama) să fac o schimbare mult mai profundă – să schimb percepţia realităţii mele la cel mai înalt nivel: să-mi transform identitatea din cea a unui fumător într-una a nefumătorului. Iar în acel moment, ţigara şi-a pierdut orice sens pentru mine: instantaneu, fără servaj, fără nevoia de a ronţăi ceva, fără să mă îngraş, fără stres, fără terapie... simţind doar bucuria şi satisfacţia de a fi din nou în controlul vieţii mele!


Căutarea „metodei-minune” care transformă oamenii aproape instantaneu.... din fumători „profesionişti” în nefumători

Cred ca am purtat dintotdeauna în suflet dorinţa de a-i ajuta pe cei din jur...
...Chiar dacă nu mi-am dat seama de acest lucru decât în ultimii ani...
Dacă eu am făcut această ispravă, m-am gândit că ar fi „cool” să-i ajut şi pe alţii să facă la fel. Asa că am început studiul şi am citit cam tot ce mi-a căzut în mână din domeniul transformării personale. Rezultatul acestui efort?
Doar constatarea că după 1 an de zile sunt exact acolo unde am început: nicăieri!


Atunci când eşti pregătit vei face schimbarea pe care o dorești!

Deşi unii o văd ca pe un defect, eu ştiu că am o calitate care m-a ajutat să descopăr comori atunci când ceilalţi s-au plictisit de săpat: încăpăţânarea de a persevera... în ciuda lipsei rezultatelor de moment.
Aşa am descoperit într-o buna zi hipnoza.....absolut întâmplator, cautând „cai verzi pe net” despre diversele metode de a deveni nefumător!
Am înţeles imediat principiile hipnozei pe care le-am aplicat (intuitiv, fără să realizez) pentru a deveni nefumător într-o singura zi!


Şi vreau să îţi împărtăşesc şi ţie acest secret chiar acum:

Credinţa că vei face negreşit această schimbare. Fără a analiza, fără a şti cum sau când. Doar simpla convingere, de nezdruncinat, că nu există un alt fel de a trai în afară de cel pe care îl doreşti.

Am folosit hipnoza în forma sa cea mai puternică: Efectul Placebo! A durat o zi să realizez un lucru pe care alţii (inclusiv prieteni de-ai mei) se chinuie să-l obţină de ani de zile: să-mi schimb viaţa în bine!
Pentru acest lucru am avut totuşi nevoie de 8 ani de suferinţă care m-au pregătit pentru acea zi. Legea suferinţei funcţionează implacabil!
Am „decodificat” secretul al schimbării: orice comportament (dorit sau nedorit) este programat de mintea subconştientă. Nimic nou sub soare.
Însă dacă doreşti să schimbi ceva, este necesar să lucrezi la acel nivel. Doar simpla înţelegere, raţională, analitică a problemei nu face 2 bani fără internalizarea la nivelul minţii subconştiente.

Mulţi oameni doresc să-şi schimbe viaţa folosind metode la fel de eficiente precum ţi-ai număra firele de păr purtând mănuşi de box....

Dacă lucrurile sunt problematice la nivelul minţii subconştiente, atunci, e firesc să lucrezi exact de la acelaşi nivel pentru a le remedia. Într-o comparaţie plastică, este ca şi cum ai încerca să-ţi repari un calculator care „a luat un virus” căutând problema cu şurubelniţa printre circuitele electrice...
Problema e în altă parte.... :)
Însă mintea subconştientă nu răspunde la chestii logice, foloseşte limbaje absolut diferite. Cele 2 limbaje ale minţii subconştiente sunt: imaginaţia (imaginile mentale) şi emoţia!

Răspunsul este deja în tine!

Aceasta este principiul fundamental al fiecărei metode de transformare (inclusiv hipnoza). Mintea subconştientă ştie unde este problema (chiar dacă noi credem cu mintea noastră raţională că ştim deja acest lucru) şi mai mult, ştie şi cum poate fi remediată.
Tot ceea ce face hipnoza este să aducă la acelaşi nivel cele 2 parţi ale minţii: partea raţională, analitică, conştientă şi partea imaginativă, emoţională, intuitivă a minţii subconştiente. Atunci când aceste 2 părţi  comunică bine una cu cealaltă nu exista dorinţă (la nivel conştient) care sa nu poate fi internalizată şi transformată în realitate (la nivel subconştient)!

Oricine îşi poate schimba viaţa dacă doreşte cu adevărat acest lucru!

Aceasta realizare mi-a dat posibilitatea să extind ideea mea iniţială de a ajuta oamenii să renunţe la fumat, şi am înţeles că pot să-i ajut să facă aproape orice schimbare, folosind hipnoza: de la eliminarea emoţiilor negative şi a credinţelor limitative, până la slăbit sau eliminarea durerii.
Şi toate acestea nu în ani, ci în câteva zile!

Cum poţi şti că eşti într-adevăr pregătit(ă) să faci schimbarea pe care ţi-o doreşti?

E simplu! Răspunde cu sinceritate la întrebarea:

„Te-ai saturat să mai porţi cu tine problema (sau problemele) actuale?”

Dacă poţi să-ţi dai singur(ă) acest răspuns simţind cu sinceritate în adâncul sufletului tău că este afirmativ, atunci eşti pregătit(ă).
Dacă în schimb atunci când îţi pui această întrebare primeşti înapoi ecouri gen: „Yeah, right!”, sau „Dar cum aş putea să fac asta?”, sau „Oare chiar mă ajută metoda asta?....”, atunci trebuie să-ţi spun cu sinceritate: ”Îmi pare rău, încă nu este momentul potrivit pentru tine”.

TU eşti singura persoană care simţi acest moment. Iar atunci când eşti pregătit(ă), va apărea „maestrul” sau „metoda-minune” care te va ajuta să creezi ceea ce îţi doreşti. Chiar dacă vei realiza că puteai să fi făcut asta oricând.... dar pur şi simplu „n-ai văzut” până atunci rezolvarea. Chiar dacă ai mai încercat acel lucru în trecut şi nu a funcţionat..... Căile minţii subconştiente sunt deseori altele decât cele evidente mintii noastre conştiente...

Poate că vei găsi o carte. Poate că vei participa la un seminar, poate ca vei urmări un film, sau vei asculta o înregistrare. Poate că vei înghiţi o „pastilă”, sau vei bea nu-ştiu-ce licoare magica... Dar vei face această schimbare..... atunci când vei fi pregătit(ă).

Poate să dureze zile, luni sau ani, dar o vei face la un moment dat. Din clipa în care ai atins acea „masă critică”, schimbarea este inevitabilă. Timpul în care vei face totuşi această schimbare rămâne totuşi un mister.....

Pentru mine (auto)hipnoza a funcţionat într-o singură zi (adică în 3 ore de la început şi până la sfârşit). Şi cred că hipnoza este o metodă extrem de rapidă şi eficientă. Poate cea mai rapidă. Şi cea mai eficienta ;)

Însă nu e singura. Poţi citi o bibliotecă întreagă şi, la un moment dat, ceva face click şi, fără să-ţi dai seama, lucrurile se schimba pentru tine. Se poate întâmpla asta. Şi e ok.

Poţi să participi la zeci de seminarii şi la un moment dat să faci acel „click”. Poţi să înveţi tu metodele transformării personale şi să devii terapeut sau consilier, şi la un moment dat, să-ţi dai seama că ai rezolvat problema. Poţi să auzi pe stradă 2 vorbe chiar de la un necunoscut care să-ţi schimbe viaţa... orice se poate întâmpla atunci când eşti pregătit(ă) cu adevărat pentru schimbare!

Pentru mine hipnoza este cel mai puternic instrument de transformare. Şi nu doar pentru mine – şi pentru majoritatea celor cu care lucrez. Însă nu lucrez cu orice persoană...lucrez doar cu aceia care simt cu adevărat că sunt pregătiţi!

Pregătirea este 95 % din succes!

O mare parte din timpul pe care îl petrec lucrând cu o persoană este dedicat pregătirii pentru procesul de transformare. Începând de la discuţia iniţială, de la primul telefon, continuând apoi cu manualul „Adevărul despre hipnoza”  pe care-l ofer gratuit şi care conţine informaţii detaliate şi uşor de înţeles despre hipnoza. Urmează prima discuţie... toate acestea au rolul de a te pregăti pe tine pentru succes. În plus, au rolul de a-i „tria” pe cei ce nu sunt încă motivaţi suficient şi doresc doar „să bifeze” hipnoza pe lista lucrurilor pe care le-au „încercat” doar ca să spună în final :” Yeah, right! Pentru mine nu a funcţionat...”

Tu simţi cel mai bine ce ţi se potriveşte!

Nimeni nu te poate convinge de un lucru mai bine decât te poţi tu convinge singur(ă). Este hipnoza cea mai bună metodă pentru tine? Nu ştiu... Însă tu ştii unde poţi găsi acest răspuns.... iar dacă încă mai ai dubii, uita-te pentru o clipă în oglindă!
Rolul meu este de a-ţi oferi toate informaţiile de care ai nevoie despre hipnoză. Şi de a răspunde întrebărilor tale astfel încât, în final să te decizi singur(ă) dacă rezonezi cu mine şi cu ideea de hipnoză. Sau nu...

Ceea ce pot să-ţi promit este că îţi voi pune la dispoziţie „secretele” pe care eu le-am descoperit de-a lungul anilor mei de căutare. Şi apoi pe cele descoperite lucrând sute de şedinţe 1-la-1 cu toţi cei care mi-au solicitat ajutorul în cei aproape 3 ani de practica full-time în domeniul hipnozei.

Alegerea este a ta! Însă trebuie să faci ceva în acest sens: dacă alegi să foloseşti hipnoza pentru a-ţi rezolva problemele, îţi recomand să pui mana pe telefon şi să mă contactezi. Îţi vei clarifica în câteva minute (aproape) orice nelămurire, mult mai uşor şi mai rapid decât dacă am povesti zile în şir prin email. Însă dacă preferi cea de-a doua abordare, este ok şi aşa. Oricum, dacă vom lucra împreună în final, vom discuta cel puţin telefonic sau faţă-în-faţă - înainte de a începe.

Eşti pregătit(ă) să-ţi schimbi viaţa în bine?

Aştept cu plăcere să-mi araţi acest lucru şi pregăteşte-te cu bucurie pentru ce va urma!
Ai datele mele de contact mai jos:  telefon, email, ID de Skype.
Iar dacă doreşti să citeşti mai întâi manualul "Adevărul despre hipnoză" este necesar să te înscrii în lisa mea şi ţi-l voi transmite imediat prin email!

Cu prietenie,
Andrei

ARTJOY LIFE
http://www.artjoylife.com
http://artjoylife.blogspot.com/
http://www.facebook.com/artjoyhypnosis
Tel:    0758.947.957 ;
E-mail: artjoyhypnosis@gmail.com


P.S: Indiferent de decizia ta, poţi să faci un lucru minunat: să-i ajuţi pe alţii (care poate sunt şi ei pregătiţi pentru schimbare, dar nu au aceste informaţii) să facă primul pas pe drumul transformării lor personale: oferă-le legătura către această pagină. S-ar putea să-ţi mulţumească din suflet, cândva, pentru că le-ai dat o mână de ajutor exact atunci când aveau cel mai mult nevoie – pentru a-şi schimbe viaţa în bine!

P.P.S:

Renunță la fumat!



Poți urmări mai jos un film despre cum poți să renunți la fumat cu ajutorul hipnozei: